Select Page

Tražim posao – besplatni oglasi za traženje posla

Tražim posao - besplatni oglasi za traženje posla

Tražim posao i gdje pronaći posao?

Kada pitate ljude gdje danas traže poslove, obično dobijete za odgovor dva do tri web oglasnika za posao. Zašto je to tako? Specijalizirane web stranice koje se bave oglasima za posao često idu pod ruku poslodavcima i onima koji traže posao. Na jednom mjestu možete birati županiju rada i posao koji vas interesira, i na kraju krajeva imate detaljno opisan oglas koji sadrži kratki opis radnog mjesta i što se traži od budućeg zaposlenika. Na ovakav način možete pronaći posao bilo gdje u Hrvatskoj ili inozemstvu, bilo stalan ili samo sezonski.

Kada sami sebi kažete “Tražim posao” ovakvi oglasnici ili portali su svakako prvi korak mnogih. Savjet je da prije nego se zapitate gdje pronaći posao je da se zapitate kakvu vrstu posla želite raditi i kakvo radno mjesto želite. Ovo će vam uvelike uštedjeti vrijeme i energiju kako bi brže došli do kvalitetnijih poslodavaca. Sami proces tražim posao ne mora i ne smije biti vezan samo za portale koji su specijalizirani za oglase za poslove, posao također još možete potražiti preko vlastite mreže kontakta, društvenih mreža, web stranica raznih poduzeća, poslovnih sajmova i agencija za zapošljavanje.

Tražim posao i savjeti za traženje posla

U današnjem svijetu bi mogli reći kako je sam proces traženja posla pojednostavljen i jednostavniji nego ikada prije, ali istina je da je tražim posao zapravo složen proces. Zašto? Kako bi dobili neki posao ipak je važno imati određena znanja i vještine, kao i osobine koje odgovaraju poslodavcu. Kada govorimo o vještinama za traženje posla, mislimo na: Poznavanje mjesta za oglašavanje radnih mjesta, prikupljanje što više informacija o određenom radnom mjestu, pisanje životopisa i molbe, i na kraju predstavljanje sebe poslodavcu na razgovoru za posao. Zašto je ovo bitno? Recimo da završite na razgovoru za posao, morate znati reći gdje ste vidjeli oglas i što vas je privuklo da se na njega javite, morate se znati predstaviti kao u životopisu i molbi i biti najbolja verzija sebe.

Tri važna koraka u procesu tražim posao su svakako: Molba, ona je prva stvar koju će poslodavac pročitati. Molba nije samo prateći dokument uz životopis, ona je vaša prilika da se istaknete u moru drugih kandidata za radno mjesto. Životopis, uspješno slaganje životopisa može biti jednostavno ako znate što u njega morate staviti. Znanja, vještine i iskustvo su najbitniji dio, kao i ono što očekujete od radnog mjesta. Razgovor, nakon što ste savladali pisanje i slanje molbe te životopisa ukoliko ste dovoljno sretni slijedi razgovor. Na razgovoru je bitno da ste iskreni sa svojim očekivanjima, jer ne želite završiti raditi posao koji je recimo manje plaćen i slično.

Tražim posao i kako pronaći posao preko interneta?

Naveli smo sva mjesta gdje možete potražiti posao, kao i osnovne savjete koji vam mogu pomoći pri njegovom traženju. Ostaje pitanje kako pronaći posao preko interneta? Tražim posao i portali za posao idu ruku pod ruku. Ako ste novi u cijelom procesu online traženja poslova, tada bi bilo poželjno da se registrirate na najveće portale za posao. Na njima možete besplatno kreirati svoj profil i uključiti opciju preporuka poslova koje ćete besplatno primati na vaš mail prema vašim odabranim karakteristikama. Prijave za posao su veoma jednostavne, bitno je da poštujete samo sve kriterije koje poslodavac navodi i da se prijavite.

Vodite brigu o tome da kada šaljete molbu i životopis na mail poslodavaca da je sve gramatički ispravno jer većina poslodavaca je alergična na pravopisne greške. Vodite brigu da su i molba i životopis u istom formatu poput primjerice pdf-a. Kod cijelog procesa tražim posao preko interneta bitno je ne slati svoje prijave na radna mjesta za koje niste kvalificirani osim ako poslodavac ne navodi u oglasu da radno iskustvo nije bitno. Isto tako valja za kraj napomenuti kako svi online portali za posao i oglasnici svakodnevno nadopunjuju svoje baze s novim oglasima za posao, tako da je poželjno da ste u korak s novim natječajima kako bi pronašli posao.

Tagovi: