Select Page

Portali za posao – predaj oglas ili pronađi posao

Portali za posao - predaj oglas ili pronađi posao

Portali za posao i zašto su popularni?

Posljednjih godina samo Hrvatsko tržište rada brzo evoluira. Unazad par godina smo svjedoci kako web portali za posao rastu i nude mnogobrojne oglase i natječaje za posao. Davno iza nas su dani kada se posao tražio preko raznih oglasnika ili odlaskom na zavod za zapošljavanje. Danas iz udobnosti svoje uredske stolice poslodavac može objaviti natječaj za posao, dok isto tako kandidat iz udobnosti svog doma može poslati prijavu na navedeni natječaj. Portali za posao su u mnogočemu promijenili svijet poslovanja, ali najglavnija stavka je svakako jednostavnost komuniciranja između poslodavaca i posloprimca.

Navedeni portali danas nude mogućnost registracije poslodavcima i posloprimcima kako bi obje strane što prije našle ono što žele. Danas je u Hrvatskoj aktivno oko 25 portala za posao, svaki od njih dijeli istu zadaću i cilj, pomoći poslodavcu pronaći radnika i pomoći radniku pronaći svog poslodavca. Zašto su navedeni portali postali tako popularni? Osim navedenih razloga, sama činjenica da oglas možete objaviti u par minuta i prijaviti se na posao u isto tako par minuta svakako igra važnu ulogu.

Portali za posao i kako predati natječaj za posao?

Ukoliko ste poslodavac koji želi pronaći radnika baš po svojoj mjeri, tada su portali za posao vaš najbolji prijatelj. Kako predati natječaj za posao? Proces objavljivanja natječaja je sličan na svim portalima za posao. Dovoljno je prvo registrirati se kao korisnik portala i onda krenuti u izradu natječaja. Ovisno o portalu dobit ćete ponuđene izglede natječaja i isto tako cijenu. Naravno, postoje i portali koji nude besplatno oglašavanje, ali veći i popularniji portali svakako naplaćuju svoje usluge oglašavanja. Natječaj kreirate po svojoj želji, sami pišete i navodite ono što smatrate da je bitno budućem zaposleniku kako bi se prijavio.

Isto tako sami navodite rok natječaja koji isto tako možete produljiti ili smanjiti ovisno o zainteresiranosti kandidata za radno mjesto. Portali za posao su mnogim poslodavcima omogućili pronalazak svojih najboljih radnika, što je isto tako svakako jedan od razloga zašto se mnogi poslodavci odlučuju na ovakvu vrstu oglašavanja. Isto tako jedan poslodavac može objaviti više natječaja kao i objaviti natječaje na više različitih portala za posao.

Portali za posao i kako se prijaviti na natječaj?

Ako ste ipak nezaposlena osoba koja je u potražnji za poslom, tada su portali za posao odlično mjesto za započeti. Zašto? Natječaje za posao možete brzo i jednostavno pretraživati pomoću mjesta rada kao i kategoriji posla koji vas zanima. Kako se prijaviti na natječaj ako pronađete nešto što vas zanima? Jednostavno. Kada kliknete na bilo koji natječaj prvo će vas se otvoriti sami detalji oglasa koji je naveo poslodavac. Detalji samog oglasa se često sastoje od: Opisa posla, uvjeta, i ponude poslodavca.

Na većini portala za posao odmah ispod opisa je “Prijava za posao” koju je potrebno stisnuti kako bi vas stranica preusmjerila na prijavu. Kod prijave često pišete molbu, i prilažete svoji životopis. Ponekad se ovdje uključuju i razni upitnici sa strane poslodavca koje je potrebno ispuniti kako bi prijava bila uspješna. Nakon što ste ispunili i priložili sve što se od vas traži dovoljno je samo za kraj stisnuti “Prijavi se na oglas” i vaša prijava se automatski prosljeđuje poslodavcu. Portali za posao su danas neizostavni dio na tržištu poslova.

Tagovi: