Select Page

Posao sa smještajem u Hrvatskoj i inozemstvu

Posao sa smještajem u Hrvatskoj i inozemstvu

Kako pronaći posao sa smještajem?

Kako se sve više bliži nova sezona ljeta, tako se odjednom pojavljuju mnogobrojni oglasi za posao u sezoni i van nje. Kada vidimo natpis posao sa smještajem prvo što nam padne na pamet je upravo rad u sezoni u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Kako pronaći posao sa smještajem? Srećom danas postoje brojni portali za posao koji nude napredne tražilice, što znači da možemo pretraživati poslove u Hrvatskoj i van nje. Portali za posao su danas samo jedna od brojnih mogućnosti kako možemo pronaći sezonski posao u Hrvatskoj ili van nje.

Također postoje opcije preko oglasnika, agencija za zapošljavanje, burze, preko društvenih mreža kao i preko osobnih kontakta ili dobrog glasa. Što možete očekivati od ovakvog tipa posla? Poslovi u sezoni koji nude smještaj su često poslovi od par mjeseci koji su bolje plaćeni od ostalih poslova. Radi se o ugovoru na neodređeno koji se može produžiti na ne određeno ukoliko se zaposlenik iskaže više od očekivanog. I dok sve nabrojano zvuči i više nego odlično, ovakva vrsta zaposlenja nudi i loše strane poput: Više satnih smjena, jednog dana odmora, nedostatka toplih obroka.

Što nudi posao sa smještajem?

Ako se želite okušati u recimo sezonskom poslu u Hrvatskoj ili inozemstvu ipak na pametni morate imati određene stvari. Posao sa smještajem ne mora uključivati vaše dnevne obroke i plaćeni smještaj, i to je ono na što valja obratiti pažnju. Često ovakvi oglasi mnoge zapravo uhvate nespremne i mnogi ostanu razočarani kada pola svojih primanja moraju dati samo kako bi mogli raditi na ponuđenom radnom mjestu. Posao sa smještajem u inozemstvu se može bitnije razlikovati nego u Hrvatskoj, tamo postoji mogućnost pokrivenog smještaja i obroka ali po cijeni veće satnice.

Da li je na kraju ovakvo zaposlenje uopće isplativo? Naravno da je, možete zaraditi duplo u par mjeseci, ali je od iznimne važnosti istražiti dobro sve opcije i isto tako detaljno se raspitati i o najmanjim sitnicama. Sezonski posao u Hrvatskoj se najviše svoji na rad na obali ili na branju određenog voća ili povrća, imajte na umu da troškovi života u pojedinim dijelovima Hrvatske kao i inozemstva mogu biti skuplji.

Kako se prijaviti za posao sa smještajem?

Ovisno o tome da li se prijavljujete za sezonski rad u Hrvatskoj ili inozemstvu, morate obratiti pažnju na detalje samog oglasa. Kako se prijaviti za posao sa smještajem? Možete se prijaviti sami preko raznih portala za posao ili oglasa/natječaja. Isto tako možete se prijaviti uz pomoć agencije za zapošljavanje ili burze rada. Savjet je da ukoliko se prijavljujete za posao sa smještajem u inozemstvu da to učinite preko agencije za zapošljavanje ili burze rada. Zašto? Profesionalan tim ljudi će vas moći detaljnije uputiti u to što trebate i što možete očekivati, bolje nego vi sami.

Sami proces prijave za ovakav posao je iznimno jednostavan, kao i za normalan natječaj za posao bitno je poslati molbu te životopis kao i ostale tražene dokumente ukoliko je to navedeno u oglasu ili natječaju. Često se prijava za ovakvu vrstu posla čini online putem mail adrese i razgovor se radi preko web kamere. U rijetkim slučajevima poslodavac traži telefonsko javljanje kandidata. Nakon što ste sve obavili po uputama oglasa slijedi onaj dio čekanja na razgovor kao i moguć odlazak na novi posao.

Tagovi: