Select Page

Posao medicinske sestre – besplatni oglasi i natječaji

Posao medicinske sestre - besplatni oglasi i natječaji

Kako izgleda posao medicinske sestre?

Posao medicinske sestre ili medicinskog tehničara se sastoji od pomaganja pri liječenju i samome njegovanju bolesnih osoba, kao i osoba kojima je potrebna bilo kakva zdravstvena pomoć te njega. Rade na unapređivanju kao i jačanju zdravlja samog pacijenta i sprečavanju bolesti. Da bi se mogao obavljati posao medicinske sestre ili tehničara potrebno je naravno imati završeno strukovno obrazovanje u trajanju od 5 godina. Kako izgleda sami posao? Osnovni poslovi uključuju samu organizaciju te provedbu rada s pacijentima kao i štićenicima, provođenje raznih dijagnostičkih i terapijskih postupaka, njegu pacijenata, davanje uputa o liječenju, vođenje dokumentacije za liječenje i slični poslovi.

Sami poslovi i zadaće mogu ovisiti o radnome mjestu, točnije da je medicinska sestra glavna, odjelna, timska, da li je ona u ambulanti, bolnici, domu za starije. Isto tako radno mjesto ovisi o vrsti odjela u kojem se obavlja rad: interna medicina, kirurgija, psihijatrija, pedijatrija itd. Medicinska sestra aktivno sudjeluje u sprečavanju širenja bilo kakvih infekcija, nadzire same higijenske uvjete na odjelu i isto tako surađuje s higijensko epidemiološkom službom. Vodi također brigu o poslovnim, kadrovskim kao i materijalnim uvjetima, organizira nabavku i oporabu medicinskih sredstava, nadzire trošenje lijekova, osposobljava pomoćno osoblje.

Gdje se prijaviti za posao medicinske sestre?

Znamo kako radi situacije s pandemijom medicinsko osoblje je traženije nego ikada prije. Gdje se prijaviti za posao medicinske sestre? Za posao medicinske sestre se možemo prijaviti putem raznih oglasa i natječaja koji su svakodnevno dostupni preko raznih web portala za poslove, oglasnika, agencija za zapošljavanje ili burze rada. Prijava za posao može ovisiti od traženih uvjeta te dokumentacije, a oni se razlikuju ovisno o mjestu zaposlenja. Često poslodavci traže završenu medicinsku školu, odobrenje za samostalni rad, potvrdu o nekažnjavanju, služenje stranim jezicima, znanja rada na računalu, razvijene organizacijske vještine, predanost radu, spremnost na rad u smjenama.

Radni uvjeti isto tako ovise o mjestu zaposlenja, i vrsti posla. Medicinske sestre često rade 3 smjene kao i vikendima i praznicima, no ovo ovisi o radnom mjestu koje može varirati od bolnice do privatnih poliklinika. Opis posla nalaže kako se one moraju prilagoditi radnim uvjetima, što znači da one mogu biti izložene zarazi, zračenju, trovanju i potencijalnim ozljedama na radu. Prosječna mjesečna plaća za medicinsku sestru u Hrvatskoj je 6.069 kn neto. Raspon plaće može biti između 5.000 do 7.000 kuna, ovisno o radnom mjestu.

Kako se prijaviti za posao medicinske sestre?

Sami oglas ili natječaj koji je objavljen za posao medicinske sestre često u sebi sadrži sve što trebate znati. Ovo uključuje: Opis samog posla, uvjeti rada, što poslodavaca nudi, i ostale važne informacije vezane za radno mjesto. Ovisno gdje se prijavljujete za rad, bitno je slijediti navedene postupke u oglasu za posao. Kod prijave od iznimne je važnosti priložiti sve tražene dokumente koje poslodavaca navodi u oglasu za posao, kao i molbu te životopis.

Poslodavci osim navedenih uvjeta rada često kod medicinskih sestara očekuju i određene osobine poput: Emocionalne zrelosti, stabilnosti i razumijevanje. Sve navedeno je bitno jer posao medicinske sestre obuhvaća svakodnevni kontakt s bolesnim ljudima, hitnim i smrtnim slučajevima. Medicinska sestra mora biti spremna razumjeti pacijente i pružiti im adekvatnu pomoć, mora biti brižna i spremna prihvatiti odgovornost za svoje postupke liječenja. Medicinske sestre su danas pojam brige, ljubaznosti, pomoći i spasa, i navedeni posao svakako slovi kao jedan od najvažnijih na svijetu radi nesebičnog davanja brige.
Tagovi: