Select Page

Posao čistaćice – besplatni oglasi i natječaji

Posao čistaćice - besplatni oglasi i natječaji

Kako izgleda posao čistačice?

Posao čistačice obuhvaća poslove čišćenja i održavanje prostorija te higijenu objekata. Zanimanje je uvijek veoma traženo, jer kao što znamo svaki poslovni objekt treba nekoga tko će voditi brigu o čistoći i urednosti. Ovisno o kakvom je objektu riječ, čistačica je zadužena za dezinfekciju površina i predmeta. U samom poslu se koriste razna sigurna sredstva za čišćenje, razni alati i strojevi koji pridonose čistoći. Posao se može raditi unutar i van samog objekta, ovisno o nalogu poslodavca.

Posao čistačice također uključuje i brigu o stanju inventara preparata za čišćenje, ispunjavanje evidencije vezano za čišćenje, pranje i dezinfekciju. Osoba koja obavlja navedeni posao mora biti pristojna i susretljiva za pomoć. Čistačice su danas najtraženije u poslovnim poduzećima, ugostiteljstvu, i raznim firmama koje se bave poslovima čišćenja. Isto tako čistačice i čistači mogu imati vlastito poduzeće za čišćenje. Posao se najčešće obavlja samostalno, ponekad u grupi gdje je posao raspodijeljen. Isto tako posao je često naporan jer se fizički aktivan, tako da su rasporedi rada ponekad fleksibilni.

Gdje se prijaviti za posao čistačice?

Da bi radili kao čistačica ili čistač nije vam potrebna nikakvo obrazovanje, ali poslodavci često traže nekoga s radnim iskustvom. Iako posao ne zahtjeva nikakvo posebno znanje, poslodavci ipak vole kada je već netko dobro upoznat s rutinom samog posla. Kao što smo naveli posao uključuje: razne poslove čišćenja i održavanje prostora, kao i higijenu i dezinfekciju prostora. Gdje se prijaviti za posao čistačice? Za posao čistačice se možete prijaviti putem raznim web poslovnih portala koji svakodnevno nude nove oglase i natječaje.

Isto tako posao možete potražiti preko oglasnika, agencija za zapošljavanje ili burze rada. Pošto se radi o veoma traženom poslu, bilo bi dobro da znate u kojem i kakvom objektu želite raditi. Navedeni posao se obavlja u svim poslovnim objektima, neovisno o tome da li se radi o bolnici, hotelu, poslovnom prostoru itd. Postoje razlike u načinu i količini rada ovisno o ranom mjestu čistačice, kao i naravno rasporedu rada, samostalnom radu, kao i samoj plaći. Danas je prosječna plaća za čistačicu u Hrvatskoj 4.546 kuna neto, ali ona može biti u rasponu od 3.800 kuna do 5.000 kuna, ovisno o radnome mjestu.

Kako se prijaviti za posao čistačice?

Ako uživate u poslovima čišćenja i ako već imate iskustva u navedenom poslu, tada već znate kako je to velika prednost. Kako se prijaviti za posao čistačice? To naravno ovisi gdje ste pronašli oglas ili natječaj za posao. Mnogi se danas prijavljuju za određeno radno mjesto putem raznih web poslovnih portala jer je prijava najjednostavnija. Da bi se mogli prijaviti za posao čistačice dovoljno je biti registriran član na portalu, i jednostavno putem oglasa poslati svoju molbu te životopis.

U raznim oglasima mogu biti navedene razne vrste prijave, koje su često preko mail adrese poslodavca ili čak telefonskim putem. Ovo vrijedi za bilo koji oblik prijave za posao, ne ovisno da li se prijavljujete preko portala za posao, oglasnika, agencije za zapošljavanje ili burze. Za kraj, što možete očekivati od navedenog posla? Radi se o poslu u kojemu često nema mjesta za napredak. Možete očekivati da ćete svaki dan znati što i kako radite, da imate fiksni raspored rada kao i fiksnu plaću.

Tagovi: