Select Page

Studentski poslovi – besplatni oglasi poslova za studente

Studentski poslovi - besplatni oglasi poslova za studente

Studentski poslovi i tko ih sve može obavljati

Studentski poslovi su svi oni poslovi koje mogu obavljati oni koji imaju status studenta. Svi redovni, ali i izvanredni studenti koji pohađaju bilo koji oblik studija ili visokog učilišta na preddiplomskoj i diplomskoj razini u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i građani iste zemlje mogu obavljati poslove preko studentskih ugovora. Osim domaćih studenata, studentske poslove mogu obavljati i građani Europske Unije, Europskog gospodarskog prostora kao i Švicarske Konfederacije koji imaju prebivalište na tlu Republike Hrvatske, no isto tako ih mogu obavljati i studenti koji su na studentskoj razmjeni za vrijeme studiranja u Hrvatskoj. Studentski poslovi zahtijevaju rad preko studentskih ugovora koji se mogu dobiti članstvom u student servisu. Članstvo u student servisu može se ostvariti ukoliko student ostvari bar 1 ECTS bod u prethodnoj akademskoj godini, uz izuzeće studenata koji tek upisuju fakultet ili su iz opravdanih razloga prekinuli, odnosno, zamrznuli studiranje. Članstvo u student servisu moguće je ostvariti i u procesu upisivanja studija, kao i poslije završetka istog.

Studentski poslovi rade se preko studentskih ugovora

Kako smo već naveli u tekstu, studentski poslovi mogu se obavljati putem studentskih ugovora koji studentima osiguravaju isplate naknada za obavljeni posao. Članstvo u studentskom servisu moguće je napraviti u bilo kojem registriranom student servisu ili njihovim podružnicama u Republici Hrvatskoj. Studentski poslovi mogu biti ponuđeni od strane pravnih ili fizičkih osoba koje su registrirane za obavljanje djelatnosti. Ukoliko je student koji traži posao već u radnom odnosu, ima samostalnu djelatnost obrta ili slobodno zanimanje, tada ne može raditi putem student servisa jer nema pravo na takav oblik rada. Student servis obično je prva postaja kada je u pitanju potraga za studentskim poslovima jer oni u svojoj bazi imaju veliku ponudu poslova koje se nude studentima, kao i propisane satnice, kako doći do nekog posla kao i mnoge druge informacije. Kako živimo u vrijeme kada smo vrlo povezani putem interneta, student servis nije jedino mjesto gdje se može pronaći ponuda studentskih poslova.

Studentski poslovi i velika ponuda oglasnika

Studentski poslovi danas se osim na stranicama student servisa i njihovih oglasnih ploča mogu pronaći putem interneta. Društvene mreže, razni oglasnici, kao i internetske stranice raznih poduzeća dobro su mjesto za potražiti prvi studentski posao. Oglasnici su posebno popularni kada je u pitanju ponuda studentskih poslova jer omogućuju pristup velikom broju informacija. Većina oglasnika koji u svojoj ponudi imaju studentske poslove besplatni su za korištenje te čak ne traže ni registraciju, no postoje i neki oglasnici koji ne samo da traže prethodnu registraciju, već se pristup njima i plaća pa budite spremni i na takve opcije. Studentski poslovi često se oglašavaju jer postoji velika potreba za radnom snagom te se oni svakodnevno izmjenjuju. Dobro plaćeni poslovi najčešće se vrlo brzo razgrabe te je stoga poželjno oglasnike pratiti često i ranije u danu kako ne bi propustili svoju šansu za studentski posao iz snova koji je sve ono što vas potencijalno zanima.

Tagovi: