Select Page

Posao Švicarska – besplatni oglasi za posao u Švicarskoj

Posao Švicarska - besplatni oglasi za posao u Švicarskoj

Posao Švicarska – opće informacije

Kada netko kaže Švicarska vjerojatno prvo što pomislite su velike, prekasne planine, sa blistavim jezerima i malim kućicama s kosim krovovima. U toj prekrasnoj alpskoj državi lijepa okolica nije jedino što privlači ljude tamo. Švicarska je država koja ima izuzetno gospodarstvo i veliku bankarsku i financijsku reputaciju. Uz visoke plaće i nisku stopu nezaposlenosti uopće nas ne čudi što i veliki broj ljudi u inozemstvu želi pronaći svoj posao Švicarska. Iako je relativno mala država, Švicarska se i dalje nalazi visokoj razini kvalitete života. Upravo zbog niske stope nezaposlenosti koja trenutno iznosi 3,3% na 8 milijuna stanovnika, te zdravlja, bogatstva i povjerenja u javne institucije. Švicarska je 2016. godine s EU potpisala ugovor kojim je sporazumom o slobodnom kretanju uključila i Hrvatsku. Ako bi se i vi voljeli preseliti i pronaći posao Švicarska, otkriti ćemo vam sve potrebne informacije o tome što trebate učiniti prije zapošljavanja, kako doći do posla i kolike su plaće i troškovi.

Posao Švicarska – plaće i troškovi

Posao Švicarska – plaće: Značajno visoke, s obzirom da je švicarska treća po visini od svih OECD zemalja. Plaće u Švicarskoj će varirati ovisno o branši, a prosječna godišnja plaća je oko 43 000 €. Veličina plaće ujedno ima tendenciju biti veća u većim gradovima poput Zuricha i Ženeve. Švicarske tvrtke su zakonom obavezne plaćati stranim radnicima protuvrijednost, pri čemu vlada radi slučajne provjere kako bi osigurala poštivanje zakona. Posao Švicarska – troškovi života: S obzirom na velike plaće, Švicarska je jedna od najskupljih država za život na svijetu. Zurich je tako na primjer treći najskuplji grad u svijetu, a čak najskuplji u Europi. U švicarskoj je prosječni mjesečni najam jednosobnog stana u centru Ženeve oko 2,300 €. Van grada je naravno moguće naći nešto povoljnije mjesto za stanovanje koje iznosi oko 1,500 €. No glavni grad Bern je nešto jeftiniji, gdje prosječni troškovi stanovanja u centru grada iznose oko 930 €.

Posao Švicarska – kako ga pronaći i prijaviti

Posao Švicarska – kako ga pronaći: Postoji veliki broj besplatnih oglasa po internetu za poslove u Švicarskoj. Jednostavno pretraživanje Google može biti dobar početak. Za detaljnije pretraživanje prema vašim osobnim interesima u tražilicu unesite i vrstu posla koju bi željeli raditi. S obzirom da u Švicarskoj govore čak četiri nacionalna jezika, među kojima nalazimo i talijanski, ukoliko i sami govorite neki od jezika definitivno isprobajte isto pretraživanje interneta na tom istom jeziku. U pronalasku poslova može vam pomoći i Facebook koji sadrži razne grupe koje mogu biti relevantne za vašu profesiju i interese. Posao Švicarska – prijava: Potrebni dokumenti za rad u Švicarskoj su: putovnica, osobna iskaznica, fotografija, ugovor o radu sa švicarskom tvrtkom, ugovor o zdravstvenom osiguranju. Hrvatski građani ujedno moraju imati i valjanu radnu dozvolu prije prvog radnog dana u Švicarskoj. Nju ćete dobiti kada pronađete posao, na način da će se sama tvrtka obratiti švicarsko imigracijskom uredu.

Tagovi: