Select Page

Posao njegovateljice – besplatni oglasi i natječaji

Posao njegovateljice - besplatni oglasi i natječaji

Posao njegovateljice – opis posla

Posao njegovateljice je u zadnje vrijeme postao veoma popularan tip posla za koji se odlučuju mnogi ljudi, pretežno žene i česti je izbor posla kod novih umirovljenika. Posao se sastoji od pružanja pomoći i skrbi kod osoba koje imaju poteškoće kod obavljanja osnovnih, svakodnevnih zadataka i aktivnost, kao na primjer kod starijih osoba, osoba s invaliditetom ili kod osoba koji pate od kroničnih ili pak mentalnih poremećaja. Dužnosti njegovateljica su da daje pomoć u osobnoj njezi, kod davanja lijekova i da pravi društvo osobi jer se oni često osjećaju usamljeni. Posao njegovateljice se može obavljati u domu za starije ili u kući pacijenta. Bitno je za njegovateljice da su pune razumijevanja, da su strpljive, empatične i da imaju odlične ljudske vještine, te moraju biti pažljive i predane pacijentu kako bi se osjećao ugodno i sigurno. Posao može biti izazovan, ali zato se osjećate ispunjeno jer pomažete nekoj drugi osobi koja će vam biti veoma zahvalna.

Posao njegovateljice – uvjeti zaposlenja

Za posao njegovateljice postoje određene odgovornosti koje imate prilikom obnašanja ovog tipa posla, a to su pomoć u osobnoj njezi pacijenta što uključuje osobnu higijenu u kupaonici, pranje, dotjerivanje, oblačenje odjeće i cipela te priprema hrane i hranjenje, zatim držanje propisanog plana zdravstvene skrbi poput davanja lijekova i pomaganje kod vježbanja, bitno je osigurati da dom je organiziran i prilagođen prema potrebama pacijenta, pomaganje oko laganijih kućanskih poslova, pružanje emocionalne podrške te davanja poticaja za obavljanje određenih zadataka, davanje pomoći kod kretanja i dizanja i spuštanja u stolac, krevet ili invalidska kolica, te praćenje pacijenta na liječničke preglede kao i na druge preglede i praćenje zdravstvenih promjena kao i promjena u ponašanju i potrebama. Zahtjevi za posao njegovateljice su da imate minimalno završenu srednju školu, prednosti imaju oni koji su završili za medicinsku sestru, visoko obrazovanje može biti korisno, ali nije uvjet, poželjno je radno iskustvo i da ste obučeni za ovaj tip posla, poželjna je vozačka dozvola, da se znate ponašati profesionalno i prijateljski prema pacijentima, te da ste spremni na fleksibilno radno vrijeme i na mogućnost noćnih smjena.

Posao njegovateljice – pronađite posao

Zahvaljujući današnjem modernom dobu u kojemu živimo, puno je lakše pronaći razne informacije te obaviti određene obaveze, pa tako možete i pronaći si posao njegovateljice preko dostupnih besplatnih oglasnika koji u ovim vremenima preplavljuju internet. Nikada nije bilo lakše za pronaći oglase nego što je to upravo sada. U samo par klikova možete pronaći oglasnike, i to besplatne za koje ne budete morali izdvojiti niti lipe kako biste provjerili ponudu poslova koje nude firme i poslodavci. Ukoliko vas zanima posao njegovateljice i imate sve potrebne kvalifikacije, tada posjetite jednog od mnogobrojnih besplatnih oglasnika kako biste si osigurali intervju kod poslodavca i potencijalno dobili posao! Bitno je da uvijek kada šaljete molbu za posao da napišete dobro pismo te da napravite impresivni životopis kako biste impresionirali i zadivili poslodavca jer će vam to povećati šanse da vas pozovu na intervju. Za razgovor se dobro pripremite i samo budite sigurni u sebe i posao će vam biti zagarantiran!

Tagovi: