Select Page

Posao Irska – besplatni oglasi za posao u Irskoj

Posao Irska - besplatni oglasi za posao u Irskoj

Posao Irska – evo što trebate znati

U javnosti je već poznato da brojni hrvati odlaze u Irsku u potrazi za boljim poslom i boljim životnim standardom. Razlog tomu je što su cijene više manje jednake u Hrvatskoj dok su primanja znatno veća i time je omogućen lagodniji život. K tomu, cijena režija je niža, a struja se vjerovali ili ne plaća svaka dva mjeseca. Ako ste u internetsku tražilicu upisivali posao Irska u nadi za prolaskom relevantnih informacija, u nastavku ćemo vam iznijeti neke od najbitnijih. Prvo pitanje koje se postavlja je koliki je početni kapital koji morate imati za odlazak u Irsku. Tako neki govore da je potrebno 3000 eura dok postoje priče ljudi koji su tamo stigli i sa 100 eura uspjeli oformiti stabilan život. Mit koji je dosta učestao je također taj da posao pada s neba. Tomu nije tako, stoga ako vas zanima Posao Irska bilo bi dobro da posao krenete tražiti već iz Hrvatske te da otiđete u Irsku kada ste ga dobili.

Ovo su trikovi kako da vam posao Irska prođe što lakše!

Ako ste se odlučili na taj veliki korak i spremni ste otići iz Hrvatske, morate voditi računa o određenim problemima na koje možete naići ako vas zanima posao Irska. Stoga znajte da je gotovo nemoguće pronaći stan u Irskoj iz Hrvatske. Naime, najmodavci često traže da budući najmoprimci prvo razgledaju stan a tek onda odlučuju žele li ga ili ne. Isto tako, mnogi od njih iznajmljuju preko agencija koje pak sudjeluju po sustavu preporuka ( onaj najmoprimac koji ima preporuku od bivšeg najmodavca biti će u prednosti pred vama). Savjet za vas svakako je da kada dođete u Irsku pošaljete što je više moguće mailove i povećate si šansu za pronalazak stana. Isto tako, kako bi vam financijski bilo lakše, savjetujemo da pronađete još nekoga s kim ćete dijeliti troškove stanovanja, bilo da je to vaš partner ili partnerica ili pak prijatelj. Također, pripremite se na smještaj unutar hostela u kojemu ćete odsjesti dok tražite stan. Kao što vidite, posao Irska nije nešto što je veoma lako izvedivo.

Posao irska – koliko je teško dobiti radnu dozvolu?

Usvojili ste prethodno iznesene savjete i znate da posao Irska zahtjeva određene uvjete ispunjene poput tog da dođete tamo živjeti iako još niste pronašli stan, da imate osobu s kojom ćete dijeliti troškove i da šaljete mailove za posao i stan svima i na taj način si povećate šansu pronalaska stana ili posla. Ako zamislimo da ste u tome uspjeli te da imate stan i poslodavac vam je rekao da je zainteresiran za vas kao radnika, iduće pitanje koje se postavlja jest kako ishoditi radnu dozvolu. Najprije, morate otvoriti račun u banci. Postupak otvaranja računa je praktički isti kao u Hrvatskoj pa na to nećemo trošiti riječi. Ono što vam je međutim potrebno u Irskoj je tzv. PPS broj (Personal Public Servise Number) koji je pandan našega OIB-a. Pomoću tog broja ćete dobiti mogućnost na ostvarivanje prava iz socijalne i zdravstvene skrbi. Da biste pak dobili taj broj, potreban vam je stabilan posao i potvrda o adresi stanovanja. To je ono ukratko što morate znati za posao Irska.

Tagovi: