Select Page

Posao agronom – besplatni oglasi i natječaji

Posao agronom - besplatni oglasi i natječaji

Posao agronom – opis posla

Agronom je osoba koja se bavi proučavanjem tla, sjemenki, biljki kao i plodova, i to sve u svrhe kako bi se saznalo koje su potrebe usjeva i kako se mogu razviti učinkovitije poljoprivredne prakse. Agronomi se bave uzimanjem i testiranjem uzoraka te njegovim istraživanjem kako bi se riješili poljoprivredni problemi i pronašli najbolje rješenje za taj problem. Najčešće traži se posao agronom u prehrambenim i poljoprivrednim industrijama gdje oni uzimaju uzorke na terenu, ispituju uzorke, istražuju u laboratoriju uz tim znanstvenika te pokušavaju riješiti problem i pronaći najbolje rješenje kako bi se moglo bolje upravljati za usjevom, poboljšati njegovu kvalitetu te imati bolju proizvodnju. Bitno je za osobe koje se prijavljuju za posao agronom da su samomotivirani, usredotočeni na posao, posebice na razvoj i poboljšanje poljoprivredne prakse, te da imaju moć zapažanja, da su analitični te da ujedno imaju i dobre sposobnosti kod slušanja, komunikacije i da mogu odlično rješavati probleme.

Posao agronom – uvjeti i odgovornosti

Posao agronom nosi sa sobom određene odgovornosti kao i dužnosti koje morate ispuniti, a to su vam da trebate razvijati bolje tehnike kod sadnje, žetve i uzgoja, poboljšati prinose usjeva te riješiti probleme koje imaju klijenti kod svojih biljki, istražiti i promicati poljoprivredne strategije kod suzbijanja učinka kod promjene tla, vremena, klime i štetnika, prikupljati uzorke tla, biljki i sjemenki, ispitivati uzroke bolesti, nutritivnih nedostataka i sve ostale promjene koje se događaju, pomoći pri testiranju, odabiru i nabavci biljaka, voditi evidenciju o uzorcima, usjevima, poljima i klijentima, generirati izvješća i predstaviti gotove nalaze klijentima, menadžmentu te drugim zainteresiranima, provodit predavanja o proizvodima kao i tehnikama, voditi timove tokom terenskih posjeta ili tokom rada u laboratoriju, te izrađivati rasporede navodnjavanja, sadnje, rokova i proračuna. Uvjeti zaposlenja za posao agronom su da imate diplomu iz agronomije, poljoprivrede ili bilo koje drugog srodnog područja, poželjeno je ako imate iskustva i dodatno ste se obrazovali za ovo ili srodno područje, trebate imati važeću vozačku dozvolu te trebate biti spremni za razna putovanja, trebate biti sposobni za rad vani, te da ste u dobroj fizičkoj formi jer ovdje ćete puno stajati, hodati, saginjati se i klečati i to u dugo vremenskom periodu, morate poznavati rad na računalu te služiti se određenim programima, morate imati dobre vještine aktivnog slušanja kao i verbalne i pismene komunikacije, te znati rješavati probleme i kritički razmišljati, te ujedno morati imati dobre prodajne i predavačke vještine.

Posao agronom – gdje pronaći oglase

Danas se mogu oglasi za poslove pronaći veoma jednostavno i putem interneta. U samo par klikova možete preko interneta pronaći veliki broj raznih oglasnika koji vam nude da besplatno možete pregledati pa i staviti oglase, i to sve bez da morate platiti i lipe! Ne mora se više činiti potraga za poslom teškim, jer sada uz besplatni oglasnik možete u nekoliko minuta pronaći ponudu za svaki tip posla koji tražite, pa tako i za posao agronom koji je u zadnje vrijeme postao veoma traženi zanat! Ukoliko ste završili adekvatno obrazovanje za ovaj tipa posla te imate potrebe vještine i nekog radnog iskustva, tada definitivno posjetite neki od besplatnih oglasnika na internetu i pronađite oglas za posao agronom već danas! Svakome od nas treba posao kako biste mogli pokrivati sve životne troškove te si moći priuštit određene stvari, a i ujedno posao vas čini ispunjenim i samostalnim, stoga pronađite posao već sada na internetu!

Tagovi: