Select Page

Nudim posao – besplatni oglasi s ponudom poslova

Nudim posao - besplatni oglasi s ponudom poslova

Nudim posao i kako kreirati natječaj?

Natječaj za posao je jednostavno opisano otvoreno radno mjesto koje je slobodno za rad. U osnovi ono je oglas koji u sebi sadrži sve bitne podatke koji su bitni budućem posloprimcu. Što jedan nudim posao natječaj ili oglas treba sadržavati? Glavne smjernice su opis posla, uvjeti koje posloprimac mora ispunjavati, i što poslodavac nudi. Opis radnog mjesta mora sadržavati opis svih zadataka koje će budući radnik raditi, kao i moguće poslove koje će po potrebi raditi.

U uvjetima rada poslodavac mora opisati što se očekuje od budućeg zaposlenika, točnije koja znanja i vještine zaposlenik mora ispunjavati kako bi ga se uzelo u obzir pri zapošljavanju. Zadnji dio je što poslodavac nudi za uzvrat, ovdje se navodi vrsta zaposlenja, radno vrijeme i slobodni dani i plaća. Na kraju natječaja ili oglasa bitno je navesti krajnji datum prijave kandidata nakon kojeg slijedi selekcijski postupak. Prijava na natječaj ili oglas nudim posao bi isto tako trebala biti jednostavna, najbolje preko mail adrese posloprimca.

Gdje objaviti nudim posao natječaj ili oglas?

Mnoge poslodavce upravo muči gdje objaviti nudim posao natječaj ili oglas? I dok je istina da danas postoje mnogobrojni poslovni portali i oglasnici, nisu svi besplatni, a ukoliko jesu tada oglasi vrijede maksimalno samo par dana. Savjet je da istražite dobro sve poslovne portale i odaberete si najbolju mogućnost za oglašavanje. Gdje objaviti natječaj? Srećom, natječaje i oglase možete besplatno objavljivati na društvenim mrežama. Ovakav način oglašavanja je zadnjih godina iznimno popularan jer kandidat odmah može vidjeti o kakvoj firmi je riječ.

Isto tako natječaj ili oglas može sadržavati bolje opise, fotografije i videe koji mogu pridonijeti većoj zainteresiranosti prijava. Ako si želite povećati šansu za pronalaskom kvalitetnih kandidata za posao, tada oglas nudim posao možete objaviti i na portalima za posao, burzi rada, preko društvenih mreža, isto tako možete reći poznanicima da tražite osobu za rad. U svom natječaju isto tako možete navesti da osobe koje ne ispunjavaju navedene uvjete u oglasu neće biti uzete u obzir, što će vam uvelike olakšati kasniji eliminacijski proces kod odabira kandidata za posao.

Što kada nudim posao natječaj istekne?

Što kada vaš natječaj za nudim posao istekne? Odgovor na ovo pitanje ovisi o tome gdje ste natječaj objavili. Ako je on besplatan, tada morate voditi brigu o tome kada istječe i sukladno tome staviti završetak natječaja. Ako ste oglas platili tada ste bez brige do određenog datuma kojeg ste odabrali na portalu za poslove, isto vrijedi i za burzu rada. Ako je vaš nudim posao natječaj objavljen na društvenim mrežama ili oglasnicima, isto tako se ne morate brinuti o datumu završetka natječaja jer ste ga sami odredili.

Nakon samog završetka natječaja slijedi onaj često najgori dio mnogim poslodavcima, a to je eliminacijski i selekcijski postupak. Normalno je da ćete dobivati prijave sa strane osoba koje nisu kvalificirane za posao, kao i sa strane osoba koje su prekvalificirane za posao. Kako si ubuduće pomoći pri odabiru kandidata za otvoreno radno mjesto? Mnogi poslodavci danas čuvaju molbe i životopise prijašnjih kandidata koje po potrebi kasnije kontaktiraju ukoliko se otvori novo radno mjesto.

Tagovi: