Select Page

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci i budući posloprimci

Državna institucija koja na jednom mjestu ima najveću bazu poslodavaca, ali i poslova koje oni nude je od velike koristi i poslodavcima i svima nezaposlenima. Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci i budući posloprimci na jednom mjestu mogu online pretraživati tržište rada, dostupne poslove i raspoloživu radnu snagu po obrazovanju i dobi. Tako hzzz povezuje sektor zapošljavanja sa tražiteljima posla, što je korisno za obje strane, a sve informacije su dostupne online na službenom webu hzzz-a.

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci trebaju radi ostvarenja državnih poticaja i drugih benefita vezanih uz nova zapošljavanja, ali i radi dobivanja kvalitetne i stručne radne snage. I tragateljima posla liste ponuđenih poslova preko hzzz-a nekako više ulijevaju povjerenja jer se taj uposlenički ugovor ipak nekako filtrira kroz državni zakonski filter i daje novom radniku neku sigurnost. Poslodavci se oslanjaju na referente hzzz-a da će im uputiti kvalificiranu radnu snagu kakvu traže i trebaju i da ne moraju gubiti vrijeme na dodatnu potragu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci predaju oglas za posao online

Prednost registra poslodavaca na hzzz-u je u tome što registrirani poslodavci brže i sigurnije dolaze do kvalificirane radne snage kada ju trebaju. Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci predaju oglas za posao online, a buduće uposlenike šalje njihov referent ili se mogu sami javiti poslodavcu tragom objavljenog oglasa. Uz to poslodavci za nova zapošljavanja dobivaju državne poticaje kao bonus, a radnici imaju mogućnost prekvalifikacije preko hzzz-a što je bonus za radnike, jer povećava njihove šanse za posao.

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci i posloprimci imaju koristi od registra poslodavaca na službenoj web stranici hzzz-a. Poslodavci na listi nezaposlenih vide profile radnika koji traže posao, ljudi bez posla vide koja zanimanja se najviše traže i trebaju li se odlučiti na prekvalifikaciju, a to je dvostruka korist za obje zainteresirane strane. I poslodavci i posloprimci sve pretražuju online i brzo, što uvelike ubrzava rješenja za obje strane, poslodavac brzo dobije radnika čija potraga za poslom time završava.

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci u jedinstvenom registru

Poslodavci imaju svoj interes da budu registrirani na službenoj web stranici hzzz-a. Uz to što lakše i brže dobivaju potrebne kadrove hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci u jedinstvenom registru brže dobivaju sve korisne informacije za ostvarivanja kojekakvih prava i pravnih olakšica koje mogu pojednostavniti njihovo poslovanje i učiniti ga uspješnijim. Poslodavci mogu učestvovati u edukaciji i usavršavanju, kao i u prekvalifikaciji određenih kadrova i tako pribaviti dodatne olakšice za svoje uspješno poslovanje.

Hrvatski zavod za zapošljavanje poslodavci koriste i kao mjesto razmjene iskustava sa drugim poslodavcima, ali i kao ponudu osposobljavanja određenih kadrova kroz sustav vlastitog poslovanja uz državnu potporu. Puno je prevažnih razloga da poslodavci budu upisani u jedinstveni registar hzzz-a, što i osobama koje traže posao ulijeva dodatno povjerenje i u poslodavca i u državni sustav. Sa ovakvim registrom poslodavaca svi su na dobitku i poslodavci i posloprimci, a i državni sustav zapošljavanja jer hzzz-o posreduje između svih zainteresiranih strana.

Tagovi: